Værd at vide inden køb af altan

Altan - en investering der betaler sig

At investere i en altan er ikke kun fornuftig investering i din bolig, men også en investering i livskvalitet. Formålet med at investere i en altan kan være blot at få nogle ekstra kvadratmeter frirum til by lejligheden for at nyde et ”udeliv” til at se en investering i en altan som et aktiv som øger værdien af din bolig. Intet formål er rigtigt eller forkert – vi ser blot forskelligt på mulighederne.

God investering

Hvis brugsværdien alene ikke taler for at en altan er det rette valg for dig, så er der altså også et stærkt økonomisk incitament for en investering i en altan. Ifølge Byggeri-arkitektur.dk kan en altan investering på give din bolig en værdistigning på op til 200 procent af investeringen. Dvs. en altaninvestering på 175.000 kr. kan give en værdi forøgelse af boligen på op til 350.000 kr. 

Ved en altan investering for du både livskvalitet og en sund investering – med en forrentning langt over at det have pengene i banken til negativ rente.

Dit projekt er vores vigtigste prioritet

Hos Altansmeden ved vi at det er en kompliceret proces, fra at man har besluttet sig for at investere i en altan til den faktisk er sat op og den første kop kaffe er nydt på den nye altan.

Derfor ser vi det hos Altansmeden som vores vigtigste prioritet at tilsikre at hele kommunikationsprocessen omkring dit altanprojekt forløber gnidningsløst i dialogen mellem dig som bygherren, kommunen, bygningsingeniøren, den certificeret statiker, tegnestuen, produktionen og vores montageteams.

Der er mange involveret parter i et altanprojekt – som vi gerne styrer for at bringe dit altanprojekt sikkert i mål.

Det starter altid ved begyndelsen

Når du kommer til Altansmeden med et altanprojekt sætter vi god tid af til at forstå dit altanprojekt i alle detaljer. Det gør det efterfølgende nemmere for os at designe din altan som du ønsker den under skyldig hensyntagen til den gældende lovgivning på området.

Når vi er enige om de væsentligste detaljer bringer vi den mest moderne teknologi indenfor tegning i 3D i spil. Ved denne form for visualisering kan du se hvorledes altanen tager sig ud på facaden og fra alle tænkelige vinkler. 

Det er vores erfaring er at det visuelle element er utrolig vigtigt, så du som kunde har haft god indsigt i, hvordan altanløsningen tager sig ud.

Byggetilladelser og lokalregler

Byggetilladelser og overholdelse af lokalplanen er regler som er vigtige at have helt styr på. Når man ønsker at sætte en altan op, skal der søges om en byggetilladelse fra kommunen.  Det er ofte – som tidligere nævnt en kompliceret affære. Vi hører tit fra vores kunder, at det kan virke utroligt uoverskueligt at finde ud af præcist hvordan de skal gøre det. Nogle af de spørgsmål vi hører mest omkring dette er:

  • Hvor stor må min altan være?
  • Må min altan se sådan her ud?
  • Hvilke altanregler gælder specifik i min kommune?
  • Hvordan får jeg en byggetilladelse?

For langt de fleste af vores kunder håndterer Altansmeden ansøgning om byggetilladelse hos kommunen Vores erfaring og kendskab til alle former for dokumentationskrav gør at du som kunde trygt kan overlade opgaven til os.

Ændringer på vej til dokumentationskrav for altaner

Et høringsbrev er fremsat oktober 2021 med det formål at foreslå ændringer i bygningsreglementet-2018 (BR-18), som er det bygningsreglement der omfatter opførelser af altaner og lignende. Men hvad betyder det for dig? 

Den del af høringsbrevet der er mest relevant for dig, når du undersøger om en altan kan være det rette for dig, er den del af brevet der fokuserer på ”Ændring af bestemmelser vedrørende brugen af certificerede rådgivere, herunder vedrørende byggeriets indplacering i brandklasser og konstruktionsklasser samt kontrol af udførelse”. 

Forskellen ligger i, at der fokuseres på at gøre det nemmere at få byggetilladelse, ved at inddele tilbygninger i andre konstruktionsklasser end der gøres nu. Det vil blive gjort ved, at man vurderer om der er tale om en simpel og traditionel konstruktion, som er den kategori en altan oftest vil være i, medmindre der er tale om nogle helt særligt specifikationer. Ved at blive indplaceret i en lavere Konstruktionsklasse, bliver der stillet mindre krav til statikken og dokumentationen der påkræves for at få en byggetilladelse. For dig der ønsker en altan monteret, så betyder dette besparelser og kortere ventetider, når disse regler forventes at træde i kraft 1. januar 2022.