Altaner

Er du på udkig efter en ny altan eller planlægger du at renovere de gamle altaner, er Altansmeden din kompetente samarbejdspartner.

Her finder du alt fra franske altaner til store altaner. Vi har løst mange spændende renoverings- og nybygningsopgaver, især altaner for private såvel som erhverv. 

Ingen opgave er for stor – eller lille. Hvad enten det drejer sig om projekter med 100 altaner eller mindre altan-projekter til en ejerlejlighed og til en villaer, så er du i trygge hænder hos os. Vi finder den løsning, der passer til dit behov og hjælper dig gennem processen fra køb til altanerne står færdige.

Hav en altan klar til foråret og de sene sommeraftener

Vil du have en altan klar til foråret eller sommeren? Så er det nu du skal i gang. Kommunernes
sagsbehandlingstider er nemlig lange. Ofte ser vi, at mange først vælger at kontakte os til foråret og sommeren, da det her deres altan drømme begynder, at blomstre. Men ønsker du, at få en altan er vinterperioden den bedste tid, at igangsætte projektet. Vi har mindre travlt, kommunernes sagsbehandlinger er kortere og du har med garanti en altan klar til når det er bedst at bruge den. Kontakt os i dag og hør om dine muligheder.

Ny altan er en god investering

En altan er en investering der føjer ekstra kvadratmeter til din bolig og giver økonomiske fordele på længere sigt. Ofte får du det dobbelte tilbage af, hvad du har givet for altanen, når du skal sælge din bolig. Med det rette design får jeres ejendom altså både et ansigtsløft og en højere ejendomsværdi.

I Danmarks 5 største byer ligger kvadratmeterprisen for ejerlejligheder mellem DKK 25.000,- og DKK 50.000,-. En typisk altan på 4 m² koster omkring DKK 100.000. Du ligger altså op til DKK 200.000 kr. oveni i din ejendomsværdi med en investering på DKK 100.000,- Dertil kommer, at du selv får glæde og gavn af tilføjelsen indtil du eventuelt sælger din lejlighed.

Udover den gode investering er altaner også noget, der reducerer liggetiden hos ejendomsmægleren.

Ny altan fra A-Z - Kvalitet og logistik helt i top

Vi bistår gennem hele processen fra ide til aflevering. Tag kontakt til os og få en snak om, hvordan vi bedst løser din opgave. Det gælder selvfølgelig både for altaner til private og erhverv.

Vi er stolte af vort solide design og gode håndværk. Vi anvender kun certificerede materialer:

Alle produkter er fremstillet i henhold til gældende standard for CE-mærkede stålkonstruktioner, DS/EN 1090-1 EXC-2. Læs mere om vores kvalitetssikring for altaner.
Vores stålkonstruktioner varmforzinkes i henhold til gældende standard, DS/EN 1461.
Vi tilbyder også lakerede overflader til korrosionsklasse C3 eller C4 i henhold til DS/EN ISO 12944-2:20.

Glasfyldninger i rækværk leveres altid som hærdet og lamineret sikkerhedsglas, der er CE mærket i henhold til gældende standard.
Hårdttræsgulve og træhåndlister fra Altansmeden er altid fremstillet af FSC-mærket træ. Det betyder, at træet stammer fra en skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Du kan vælge imellem fire typer gulv – hårdt træ, aluminium, komposit planker eller fiberbeton. Gulv lavet af aluminiumplade giver en billig og vedligeholdelsesfri løsning, men der flere fordele ved hårdttræ, komposit planker og fiberbeton. Kontakt os for at høre nærmere om fordele og ulemper ved de forskellige løsninger.

Montage af Altaner

Vores store erfaring med at opsætte altaner har givet os en unik viden om, hvilke udfordringer vi kan møde under montagen.

Montage af solgte produkter bliver udført af vores specialuddannede personale.

Til befæstelse i beton og murværk benytter vi udelukkende kvalitetsprodukter fra Hilti. Det koster lidt mere, men vi går aldrig på kompromis med sikkerheden.

Vi råder over egne montagebiler samt lastbil med kran, der kører i hele landet. Ved meget store altaner benytter vi specialiserede vognmænd.

Pris på altaner

Der er stort set ikke den type altan i metal, vi ikke kan projektere, fremstille og montere. Alle altaner specialfremstilles på mål, så der er ingen faste priser. Vi kalkulerer hvert tilbud separat. Vi garanterer dig konkurrencedygtige priser, effektiv sagsbehandling og kompetent vejledning igennem hele projektforløbet.

Der er mange ting, der skal tages højde for, når man har besluttet sig for at investere i en ny altan. For at skabe overblik over de forskellige trin og at forberede kunderne på de beslutninger, der skal tages, har vi beskrevet købsprocessen i 5 trin. Du kan læse om Altansmedens købsproces ved at følge dette link.

Byggetilladelse og myndighedskrav

Ofte kan det være en kompliceret proces af få byggetilladelse til en ny altan. Der skal tages hensyn til mange forskellige love og regler inden for altaner. De vigtigste altanregler findes i bygningsreglementet (BR18), men mange kommuner har desuden opstillet en række krav og anbefalinger. Som kunde ved Altansmeden behøver du ikke at sætte dig ind alt dette. Vi har leveret altaner i hele landet og har derfor stor viden om, hvad den enkelte kommune kræver. Ønsker du at få overblik over de vigtigste regler på området, anbefaler vi, at du læser Altansmedens beskrivelse af de vigtigste regler for opsætning af altaner og myndighedskrav.

Byggetilladelser og lokalregler

Byggetilladelser og overholdelse af lokalplanen er regler som er vigtige at have helt styr på. Når man ønsker at sætte en altan op, skal der søges om en byggetilladelse fra kommunen.  Det er ofte – som tidligere nævnt en kompliceret affære. Vi hører tit fra vores kunder, at det kan virke utroligt uoverskueligt at finde ud af præcist hvordan de skal gøre det. Nogle af de spørgsmål vi hører mest omkring dette er:

 • Hvor stor må min altan være?
 • Må min altan se sådan her ud?
 • Hvilke altanregler gælder specifik i min kommune?
 • Hvordan får jeg en byggetilladelse?

For langt de fleste af vores kunder håndterer Altansmeden ansøgning om byggetilladelse hos kommunen Vores erfaring og kendskab til alle former for dokumentationskrav gør at du som kunde trygt kan overlade opgaven til os.

Inspiration til din nye altan

Derfor skiller Altansmeden sig ud

Dedikeret projektleder igennem hele forløbet

Som kunde hos Altansmeden får du tildelt en dedikeret Projektleder hvis ansvar alene er at aflevere dit projekt til tiden og i den rette kvalitet. Projektlederen sørger for at holde dig løbende opdateret på afviklingen af dit projekt. Vi kalder det ”Tryghed for kvalitet til tiden”.

Hjælp til det administrative

Altansmeden tilbyder dig at hjælpe med ansøgningen om byggetilladelse til dit Projekt. Vi koordinerer sagsbehandlingen med din kommune. Vi tager opgaven – og du kan se frem til en problemfri aflevering af dit projekt.

Skarpe priser

Altansmedens priser er konkurrencedygtige, så lad os give dig en skarp pris på projektet.

Levering af altan inden 60 dage

Det er vort servicemål at levere dit projekt senest 60 dage efter byggetilladelse modtaget eller tegninger er godkendt.

Vi har i forbindelse med udskiftning af altanværn på vores bebyggelse i Egebjerg ved Horsens haft et virkelig godt og konstruktivt samarbejde med Altansmeden ApS såvel under projektering som udførelse.

Arbejdet blev afleveret fejl og mangelfrit indenfor den aftalte økonomi og tidsramme til stor tilfredshed for beboerne og administrationen. Vi kan på det varmeste anbefale Altansmeden ApS til fremtidige opgaver.

Kenneth M. Frederiksen

Driftschef, Andelsboligforening Odinsgaard

Altansmeden

Vi klarer det administrative besvær

Er du på udkig efter en ny altan eller planlægger du at renovere den gamle, er Altansmeden din kompetente samarbejdspartner. 

Vores store erfaring med at opsætte altaner har givet os en unik viden om, hvilke udfordringer vi kan møde under montagen.

Vi bistår gennem hele processen fra ide til aflevering. Vi har løst mange spændende renoverings- og nybygningsopgaver.

Tryghed for kvalitet til tiden

 • Vi hjælper med det administrative ved byggetilladelsen.
 • Dedikeret projektleder igennem hele forløbet. Projektlederen sørger for at holde dig løbende opdateret på afviklingen af dit projekt. Vi kalder det ”Tryghed for kvalitet til tiden”.
 • Det er vort servicemål at levere dit projekt senest 60 dage efter byggetilladelse modtaget eller tegninger er godkendt.
 • Altansmedens priser er konkurrencedygtige, så lad os give dig en skarp pris på projektet.
Lyder dette som noget for dig, så tag kontakt til os på telefon 23 95 08 49 eller ved at udfylde kontaktformularen.

Kontakt os for hjælp til altan

  Persondatapolitik*

  TEST

  Ændringer på vej til dokumentationskrav for altaner

  Et høringsbrev er fremsat oktober 2021 med det formål at foreslå ændringer i bygningsreglementet-2018 (BR-18), som er det bygningsreglement der omfatter opførelser af altaner og lignende. Men hvad betyder det for dig? 

  Den del af høringsbrevet der er mest relevant for dig, når du undersøger om en altan kan være det rette for dig, er den del af brevet der fokuserer på ”Ændring af bestemmelser vedrørende brugen af certificerede rådgivere, herunder vedrørende byggeriets indplacering i brandklasser og konstruktionsklasser samt kontrol af udførelse”. 

  Forskellen ligger i, at der fokuseres på at gøre det nemmere at få byggetilladelse, ved at inddele tilbygninger i andre konstruktionsklasser end der gøres nu. Det vil blive gjort ved, at man vurderer om der er tale om en simpel og traditionel konstruktion, som er den kategori en altan oftest vil være i, medmindre der er tale om nogle helt særligt specifikationer. Ved at blive indplaceret i en lavere Konstruktionsklasse, bliver der stillet mindre krav til statikken og dokumentationen der påkræves for at få en byggetilladelse. For dig der ønsker en altan monteret, så betyder dette besparelser og kortere ventetider, når disse regler forventes at træde i kraft 1. januar 2022. 

   Persondatapolitik*