Trapper og gelænder – både ude og inde!

Leder du efter en ny udendørs eller indendørs trappe – Altansmeden producerer det hele! I billedgalleriet herunder finder du eksempler på trapper og gelændere til private og erhverv. Nogle trapper er udført helt i stål, andre med trin og håndlister i hårdttræ. Kontakt vores eksperter for yderligere information om mulighederne. Vi finder helt sikkert en løsning, som passer lige netop dit behov.

Vores udendørs trapper anvendes ofte som adgangs- eller flugtvejstrapper til private boliger, men vi leverer også mange industritrapper.

Den enkleste form forn trappe er en ligeløbstrappe. Trappen forbinder to etager med et lige løb uden knæk og sving. Det betyder, at alle trin har samme størrelse, og derfor er trappen nemmest at fremstille. Ved stor afstand mellem etagerne kan det dog være nødvendigt at tilføje et eller flere reposer i trappeløbet. Dette vil give mulighed for at personer på vej op eller ned ad trappen kan holde pauser undervejs.

I nogle tilfælde er en trappe med kvart eller halvt sving en bedre løsning. En halvsvingstrappe svinger 180 grader. Halvsvingstrapper kan enten udføres med mellem repos eller med skæve trin. Kvartsvingstrapper udføres oftest med sving på 90 grader, men kan også laves med sving i andre vinkler. Kvarte sving udføres normalt med skæve trin. Trappetypen er ideel, når pladsen er begrænset, da det er den mindst pladskrævende.

Spindel- og vindeltrapper anvendes ofte til industri og som flugtvejstrapper. Spindeltrappen er mindst pladskrævende og kan leveres  med en diameter fra Ø160cm og op til Ø250cm.  Spindeltrapper kan leveres både som højre- eller venstresvingende og med varierende antal trim pr. omdrejning alt efter opgaven. Altansmedens spindeltrapper fremstilles selvbærende og kræver blot, at trappen kan stages direkte mod bygningen. Der vil kun opstå behov for støttesøjler eller bærekonsoller, hvis trappen placeres med stor afstand til bygningen.

 

Gelænder og rækværk

Gelænder og rækværk fremstilles i flere standardversioner, men leveres oftest på specialmål efter kundens ønske. Standardhøjden er 1000 mm, men visse steder er kravet 1100 mm. På skoler, børnehaver og altaner leveres gelænder og rækværk børnesikret med lodrette balustre med maksimal afstand på 89 mm.